Marketingtools voor uw webwinkel

Het doel van een webwinkel is het online verkopen van producten. Dat doel kan met een hele eenvoudige webwinkel al bereikt worden. Maar wilt u groei genereren in uw online verkopen dan is het noodzakelijk dat u méér heeft als enkel een lijst met producten en een winkelmandje. U heeft inzicht nodig in het gedrag van uw bezoekers en u moet hier op kunnen anticiperen. Om dit te bereiken heeft u marketingtools nodig, een goed voorbeeld is Google Analytics. Hiermee kunt u veel te weten komen over uw bezoekers, zoals surfgedrag en geografische kenmerken. Een goed webwinkelpakket geeft u daarnaast ook informatie over de interesses en het koopgedrag van uw klanten. Maar hoe speelt u hier handig op in?

Weinig webwinkelsoftware pakketten hebben hier aan gedacht, omdat ze zijn gemaakt door techneuten met weinig verstand van marketing. De webwinkelsoftware van Interspire is ontwikkeld door mensen met een marketingachtergrond. Dit merkt u terug in het beheer van de webwinkel. Er zijn verschillende marketingtools geimplementeerd, zoals uitgebreid inzicht in het gedrag van uw bezoekers, een uitgebreid klantenbestand, maar bovenal de tools om hierop te anticiperen. Zo kunt u kortingcouponnen of cadeaubonnen versturen naar bepaalde klantgroepen en speciale acties organiseren voor uw vaste klantengroep. Dankzij het geintegreerde mailsysteem Email Marketeer verstuurt u met een paar muisklikken de mooiste mailingen naar uw klanten en krijgt u hier een uitgebreide terugkoppeling van in de vorm van rapportages met handige statistieken. Op basis hiervan kunt u weer nieuwe acties organiseren of het aanbod op uw website specifieker aanpassen aan uw bezoekers, waardoor u groei in bezoekers én omzet kunt genereren.

Kortom, het vinden van webwinkelsoftware is niet zo’n uitdaging, het aanbod is gigantisch. Waar het om gaat is om als je eenmaal een webwinkel hebt, ervoor te zorgen dat mensen ook echt naar je webwinkel toe komen. En dat wordt regelmatig uit het oog verloren. Maar hoe graag u ook een S.E.O. specialist, marketing specialist of direct mail specialist zou willen zijn, daar wilt u uw tijd niet aan besteden. U wilt u tijd besteden aan het runnen van uw zaak. Met Interspire Shopping Cart heeft u die tijd, de software heeft aan alle aspecten die erbij komen kijken gedacht. En het werkt! Om een goede indruk te krijgen van de mogelijkheden kunt u het beste zelf de demo proberen. U hoeft niks op uw pc te installeren, alle software is geheel webbased. Kijk hier voor de demonstratie.

5 Reacties op “Marketingtools voor uw webwinkel”

 1. Is er ook een versie in het Nederlands beschikbaar?

 2. Hoi Johan, er is een nederlandse versie van Interspire beschikbaar. Ook zijn er in de Nederlandse versie een aantal nederlandse betaal plugins vewerkt, waaronder iDEAL.

 3. Bedankt voor de snelle reatie.
  Welke betaal plugins zijn er nog meer beschikbaar naast iDEAL?

 4. Johan,

  Naast de iDEAL plugin, zijn er ook een aantal Nederlandse payment (betaal) providers gekoppeld. Het voordeel van een payment provider is, dat het hele betaal proces geautomatiseerd gaat. Je hoeft dus niet telkens op de bank te kijken of er een betaling heeft plaats gevonden. Dus als iemand een order plaats en betaald met iDEAL via een payment provider, krijgt de order na het betalen de status inpakken. Dit betekent dat er is betaald en dat het product opgestuurd kan worden. Kiest iemand voor een bank overboeking, dan krijgt de webwinkel de status wacht op betaling. Op het moment dat de betaling is voldaan, wordt de order status automatisch aangepast naar inpakken. Hierdoor weet je dus dat er betaald is. De volgende payment providers zijn gekoppeld: Buckaroo, MultiSafePay, Ogone. Een payment provider is echt een aanrader!

 5. psoriasis symptoms…

  Webwinkel Starten – Alles over het starten van een eigen webwinkel…

Laat een reactie achter.